Dexpantenol în nasic®
Dexpantenol în nasic® - substanţa activă specială pentru mucoasa nazală sensibilă

Dexpantenolul din compoziţia medicamentului nasic® este o substanță activă extrem de bine tolerată. Este un derivat al acidului pantotenic, cunoscut şi sub numele de vitamina B5, apreciat pentru proprietăţile sale de vindecare a rănilor. Prin urmare, dexpantenol este de multă vreme utilizat ca substanţă activă de încredere în tratarea leziunilor externe ale pielii. Folosit în compoziţia unui spray nazal - precum nasic® - dexpantenolul accelerează vindecarea mucoasei nazale iritate, astfel că este o substanţă activă utilizată în tratamentul rinitei, care întotdeauna pune la grea încercare mucoasa nazală sensibilă.

Nasul are o gamă variată de funcţii - curăţă aerul pe care îl respirăm, îl umezeşte sau îl încălzeşze, şi ne permite să mirosim. Cavitatea nazală este căptuşită de mucoasa nazală, care atunci când este intactă îndeplineşte o funcţie imunitară importantă, ţinând la distanţă microbii de căile noastre respiratorii.

În special în lunile mai reci, mucoasa nazală îşi poate îndeplini funcţia de apărare numai într-o măsură limitată, întrucât este uscată din cauza expunerii la sistemele de încălzire şi a temperaturilor scăzute şi este alimentată cu mai puţin sânge.
În aceste condiţii, virusurile pot pătrunde cu uşurinţă în mucoasa nazală şi se pot multiplica acolo. În încercarea de a elimina agenţii patogeni, organismul reacţionează prin intensificarea alimentării cu sânge a mucoasei nazale şi producerea de mai mult mucus. Mucoasa nazală devine iritată şi umflată, iar nasul se înfundă şi devine dureros şi uscat.

Aici intervine dexpantenolul. Această substanţă activă este o adevărată "provitamină" care susţine funcţia epitelială normală, accelerează vindecarea rănilor, reduce uscarea mucoasei nazale şi diminuează apariţia cojilor enervante.

În concluzie, dexpantenolul accelerează vindecarea mucoasei nazale iritate.


Rinita este astfel dată uitării în timp scurt, iar mucoasa nazală îşi poate relua mai repede funcţia sa de barieră naturală de protecţie.

Dexpantenolul este de asemenea o substanţă activă care poate fi utilizată şi pentru tratamentul rinitei la copii, ținând cont de faptul că rinita este mai des întâlnită la copii decât la adulţi, ei percepând mai intens nasul inflamat şi dureros. nasic® pentru copii conţine o concentraţie mare de dexpantenol oferind soluţia în acest caz, datorită toleranţei excelente a copiilor la această substanţă activă şi a efectelor sale de facilitare a vindecării.

nasic® - pentru rinită
nasic® cu dublă acțiune
 • eliberează nasul repede
 • și accelerează vindecarea mucoasei nazale iritate

 • nasic®– pentru rinită

  nasic® cu dublă acțiune

  • eliberează nasul repede
  • și accelerează vindecarea mucoasei nazale iritate

  Deci nasic® este o soluție pentru rinite!

  • Compoziţie

   nasic® conţine substanţele active:

   • xilometazolină 1 mg/ml
   • dexpantenol 50 mg/ml
  • Utilizare şi disponibilitate
   • Dozaj adulţi şi copii cu vârsta de peste 6 ani: un puf în fiecare nară, de maxim 3 ori pe zi, cel mult 7 zile.
   • 10 ml
   • Disponibil în farmacii
 • nasic® pentru copii - pentru nasurile sensibile ale copiilor

  nasic® pentru copii cu o combinaţie de substanţe active, xilometazolină şi dexpantenol într-un dozaj adecvat copiilor

  • eliberează nasul repede
  • și accelerează vindecarea mucoasei nazale iritate

  Deci nasic® pentru copii este o soluție pentru rinite şi pentru
  năsucuri!

  • Compoziţie

   nasic® pentru copii conţine substanţele active:

   • xilometazolină 0,5 mg/ml
   • dexpantenol 50 mg/ml
  • Utilizare şi disponibilitate
   • Dozaj pentru copii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 6 ani:
    un puf în fiecare nară, de maxim 3 ori pe zi, cel mult 7 zile.
   • 10 ml
   • Disponibil în farmacii

Contactaţi-ne!

Audienţa ţintă a paginii web: pacienţi şi publicul larg din România.

nasic®: Acest medicament se poate elibera fără prescripţie medicală.
Se recomandă citirea cu atenţie a prospectului sau a informațiilor de pe ambalaj. Dacă apar manifestări neplăcute adresaţi-vă medicului sau farmacistului.
Acest medicament trebuie utilizat numai după aprecierea atentă a raportului beneficiu-risc la pacienții trataţi cu inhibitori de monoaminoxidază (IMAO) sau alte medicamente care pot determina hipertensiune arterială.
nasic® nu trebuie folosit în timpul sarcinii, deoarece nu există date adecvate cu privire la administrarea clorhidratului de xilometazolină la gravide.
nasic® nu trebuie folosit în timpul alăptării, deoarece nu se ştie dacă clorhidratul de xilometazolină se excretă în laptele matern.
Tratamentul nu trebuie urmat mai mult de 7 zile consecutive.
nasic® este destinat administrării la adulţi şi copii cu vârsta peste 6 ani.

nasic® pentru copii: Acest medicament se poate elibera fără prescripţie medicală. Se recomandă citirea cu atenţie a prospectului sau a informațiilor de pe ambalaj. Dacă apar manifestări neplăcute adresaţi-vă medicului sau farmacistului. Acest medicament trebuie utilizat numai după aprecierea atentă a raportului beneficiu-risc la pacienţii trataţi cu inhibitori de monoaminoxidază (IMAO) sau alte medicamente care pot determina hipertensiune arterială.
nasic® pentru copii nu trebuie folosit în timpul sarcinii, deoarece nu există date adecvate cu privire la administrarea clorhidratului de xilometazolină la gravide.
nasic® pentru copii nu trebuie folosit în timpul alăptării, deoarece nu se ştie dacă clorhidratul de xilometazolină se excretă în laptele matern.
Tratamentul nu trebuie urmat mai mult de 7 zile consecutive.
nasic® pentru copii este destinat administrării la copii cu vârsta peste 2 ani.

Viza de publicitate numărul 2123 din data de 23.01.2018.