Modul de acţiune al nasic®
Modul de acţiune al nasic®

nasic® oferă o ameliorare a rinitei datorită combinaţiei de două substanţe active: xilometazolina, care eliberează nasul înfundat şi depantenol, care accelerează vindecarea mucoasei nazale iritate. Acest lucru permite mucoasei nazale să îşi reia repede funcţia imunitară şi astfel să se apere mai eficient împotriva virusurilor. Combinaţia de substanţe active din nasic® scurtează durata de manifestare a rinitei.

Dacă avem nasul congestionat ca urmare a unei răceli, în cele mai multe cazuri acest lucru se datorează virusurilor. De regulă, când este intactă, mucoasa nazală îndeplineşte o funcţie imunitară importantă, ţinând microbii la distanţă de căile noastre respiratorii. Dacă sistemul imunitar este slăbit din cauza unei răceli obişnuite, virusurile pot pătrunde în mucoasa nazală mai uşor, atacând-o şi multiplicându-se. În încercarea de a elimina agenţii patogeni, organismul nostru reacţionează prin intensificarea alimentării cu sânge a mucoasei nazale. Astfel, mucoasa nazală se umflă, generând simptomul familar de nas înfundat. Aici ajută nasic®, prin combinaţia de xilometazolină cu efect decongestionant şi dexpantenol care facilitează vindecarea.

 

Xilometazolina – respiraţi din nou liber

Xilometazolina este o substanţă activă cu efect decongestionant, folosită de multă vreme în sprayurile nazale. Prin acţiunea sa, xilometazolina îngustează vasele de sânge din mucoasa nazală având un efect decongestionant imediat asupra mucoasei nazale. Aceasta oferă o ameliorare rapidă congestiei nazale, permiţându-vă să respiraţi liber din nou! Totodată se obţine şi un alt efect pozitiv, de reducere a cantităţii de mucus produs.

Dexpantenol – o substanţă activă pentru o regenerare mai rapidă

nasic® mai conţine pe lângă xilometazolina cu efect decongestionat şi dexpantenol. Acesta este un derivat al acidului pantotenic (cunoscut şi sub numele de vitamina B5) şi totodată o substanţă activă foarte bine tolerată, cunoscută pentru proprietăţile sale de facilitare a vindecării rănilor. Dexpantenol este o adevărată "provitamină" care susţine funcţia epitelială normală şi accelerează vindecarea mucoasei nazale iritate. Astfel, iritaţia dispare mai repede, iar nasul îşi poate relua mai repede funcţia de protecţie împotriva virusurilor! În plus, dexpantenol reduce uscarea mucoasei nazale şi formarea de coji iritante.

 
nasic® pentru rinită, cu dublă acțiune

Combinaţia de substanţe active din nasic® reduce durata de manifestare a rinitei. nasic® cu dublă acțiune eliberează nasul repede
și accelerează vindecarea mucoasei nazale iritate, astfel că utilizarea poate fi oprită mai repede. Ca urmare a perioadei de utilizare mai scurte şi a efectelor pozitive asupra mucoasei nazale, riscul de a deveni dependent de un spray nazal este micşorat cu nasic®!

nasic® - pentru rinită
nasic® cu dublă acțiune
 • eliberează nasul repede
 • și accelerează vindecarea mucoasei nazale iritate

 • nasic®– pentru rinită

  nasic® cu dublă acțiune

  • eliberează nasul repede
  • și accelerează vindecarea mucoasei nazale iritate

  Deci nasic® este o soluție pentru rinite!

  • Compoziţie

   nasic® conţine substanţele active:

   • xilometazolină 1 mg/ml
   • dexpantenol 50 mg/ml
  • Utilizare şi disponibilitate
   • Dozaj adulţi şi copii cu vârsta de peste 6 ani: un puf în fiecare nară, de maxim 3 ori pe zi, cel mult 7 zile.
   • 10 ml
   • Disponibil în farmacii
 • nasic® pentru copii - pentru nasurile sensibile ale copiilor

  nasic® pentru copii cu o combinaţie de substanţe active, xilometazolină şi dexpantenol într-un dozaj adecvat copiilor

  • eliberează nasul repede
  • și accelerează vindecarea mucoasei nazale iritate

  Deci nasic® pentru copii este o soluție pentru rinite şi pentru
  năsucuri!

  • Compoziţie

   nasic® pentru copii conţine substanţele active:

   • xilometazolină 0,5 mg/ml
   • dexpantenol 50 mg/ml
  • Utilizare şi disponibilitate
   • Dozaj pentru copii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 6 ani:
    un puf în fiecare nară, de maxim 3 ori pe zi, cel mult 7 zile.
   • 10 ml
   • Disponibil în farmacii

Contactaţi-ne!

Audienţa ţintă a paginii web: pacienţi şi publicul larg din România.

nasic®: Acest medicament se poate elibera fără prescripţie medicală.
Se recomandă citirea cu atenţie a prospectului sau a informațiilor de pe ambalaj. Dacă apar manifestări neplăcute adresaţi-vă medicului sau farmacistului.
Acest medicament trebuie utilizat numai după aprecierea atentă a raportului beneficiu-risc la pacienții trataţi cu inhibitori de monoaminoxidază (IMAO) sau alte medicamente care pot determina hipertensiune arterială.
nasic® nu trebuie folosit în timpul sarcinii, deoarece nu există date adecvate cu privire la administrarea clorhidratului de xilometazolină la gravide.
nasic® nu trebuie folosit în timpul alăptării, deoarece nu se ştie dacă clorhidratul de xilometazolină se excretă în laptele matern.
Tratamentul nu trebuie urmat mai mult de 7 zile consecutive.
nasic® este destinat administrării la adulţi şi copii cu vârsta peste 6 ani.

nasic® pentru copii: Acest medicament se poate elibera fără prescripţie medicală. Se recomandă citirea cu atenţie a prospectului sau a informațiilor de pe ambalaj. Dacă apar manifestări neplăcute adresaţi-vă medicului sau farmacistului. Acest medicament trebuie utilizat numai după aprecierea atentă a raportului beneficiu-risc la pacienţii trataţi cu inhibitori de monoaminoxidază (IMAO) sau alte medicamente care pot determina hipertensiune arterială.
nasic® pentru copii nu trebuie folosit în timpul sarcinii, deoarece nu există date adecvate cu privire la administrarea clorhidratului de xilometazolină la gravide.
nasic® pentru copii nu trebuie folosit în timpul alăptării, deoarece nu se ştie dacă clorhidratul de xilometazolină se excretă în laptele matern.
Tratamentul nu trebuie urmat mai mult de 7 zile consecutive.
nasic® pentru copii este destinat administrării la copii cu vârsta peste 2 ani.

Viza de publicitate numărul 2123 din data de 23.01.2018.