Despre rinita la copii
Despre rinita la copii - cauze şi simptome

Rinita este deosebit de stresantă pentru copii. Copiii sunt în special afectați atunci când au nasul înfundat și doare, aceste simptome împiedicându-i să doarmă bine în timpul nopții.

Cea mai frecventă cauză a rinitei la copii este o răceală obişnuită, care afectează copiii în medie de 8 ori pe an - semnificativ mai des decât în cazul adulţilor. Prin urmare, copiii sunt afectaţi de rinită foarte des.

Unul dintre motive este faptul că sistemul imunitar al copiilor nu este încă dezvoltat complet - protecţia împotriva agenţilor patogeni nu este încă în totalitate funcţională, astfel că virusurile care provoacă răceala pot penetra cu uşurinţă membranele mucoaselor nazale ale copiilor, declanşând rinita.


În plus, copiii sunt expuşi la grădiniță şi şcoală la un risc mai mare de infecţie. Infecţia cu virusuri care provoacă răceală se răspândeşte prin dispersia în aer a picăturilor de secreţii, de exemplu, când vorbim, tuşim sau strănutăm, dar poate fi transmisă şi la contactul cu anumite suprafeţe. Aceste virusuri se regăsesc în număr mare în medii precum grădiniţa şi şcoala şi pot trece cu uşurinţă de la un copil la altul în grupul de joacă, în clasă sau în parcul de joacă, ajungând astfel în căile aeriene ale acestora.

Mucoasa din nasul copilului îndeplineşte o funcţie imunitară importantă şi, când este intactă, ţine germenii la distanţă de căile aeriene. Când apărarea împotriva virusurilor care provoacă răceala este inadecvată, aceştia penetrează membranele mucoasei nazale şi se multiplică în acel mediu. În încercarea de a elimina agenţii patogeni, organismul reacţionează prin intensificarea alimentării cu sânge a mucoasei nazale şi producerea de mucus suplimentar. Membranele mucoasei din nasul copilului, care sunt oricum sensibile, devin iritate şi inflamate, iar nasul copilului se înfundă, se inflamează şi se usucă. Nasul înfundat este deosebit de deranjant, mai ales în cursul nopţii când împiedică un somn bun.

În acestă situaţie, se recomandă recurgerea la un ajutor delicat şi eficient, care desfundă nasul congestionat al copilului şi susţine în acelaşi timp vindecarea membranelor sensibile ale mucoasei nazale. Aici ajută nasic® pentru copii: care eliberează rapid nasul congestionat al copiilor şi accelerează vindecarea mucoasei nazale iritate. Cu nasul desfundat, copiii sunt fericiţi să se joace din nou şi își pot reface energia în timpul nopţii pentru a participa la noi aventuri!

nasic® pentru copii a fost conceput special pentru nevoile copiilor şi poate fi folosit la copii începând cu vârsta de 2 ani. Medicamentul conţine o concentraţie ridicată de dexpantenol, foarte bine tolerat şi care facilitează şi accelerează vindecarea mucoasei nazale iritate. Mucoasa nazală îşi poate relua astfel repede funcţia de barieră naturală de protecţie. Spre deosebire de nasic®, pe lângă dexpantenol, nasic® pentru copii mai conţine o doză mai mică de xilometazolină, adaptată copiilor, care acţionează ca un decongestionant şi desfundă nasurile congestionate ale copiilor.

nasic® pentru copii - pentru nasurile sensibile ale copiilor
nasic® pentru copii cu o combinaţie de substanţe active, xilometazolină şi dexpantenol într-un dozaj adecvat copiilor
 • eliberează nasul repede
 • și accelerează vindecarea mucoasei nazale iritate

 • nasic® pentru copii - pentru nasurile sensibile ale copiilor

  nasic® pentru copii cu o combinaţie de substanţe active, xilometazolină şi dexpantenol într-un dozaj adecvat copiilor

  • eliberează nasul repede
  • și accelerează vindecarea mucoasei nazale iritate

  Deci nasic® pentru copii este o soluție pentru rinite şi pentru
  năsucuri!

  • Compoziţie

   nasic® pentru copii conţine substanţele active:

   • xilometazolină 0,5 mg/ml
   • dexpantenol 50 mg/ml
  • Utilizare şi disponibilitate
   • Dozaj pentru copii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 6 ani:
    un puf în fiecare nară, de maxim 3 ori pe zi, cel mult 7 zile.
   • 10 ml
   • Disponibil în farmacii

 • nasic®– pentru rinită

  nasic® cu dublă acțiune

  • eliberează nasul repede
  • și accelerează vindecarea mucoasei nazale iritate

  Deci nasic® este o soluție pentru rinite!

  • Compoziţie

   nasic® conţine substanţele active:

   • xilometazolină 1 mg/ml
   • dexpantenol 50 mg/ml
  • Utilizare şi disponibilitate
   • Dozaj adulţi şi copii cu vârsta de peste 6 ani: un puf în fiecare nară, de maxim 3 ori pe zi, cel mult 7 zile.
   • 10 ml
   • Disponibil în farmacii
 

Cu nasul desfundat, copiii sunt fericiţi să se joace din nou şi îşi pot reface energia în timpul nopţii pentru a participa la noi aventuri!

Mai multe sfaturi şi sugestii

pentru rinita la copii


Copilul dumneavoastră are nasul puţin înfundat? Produsele din farmacie, precum nasic® pentru copii, asigură un ajutor rapid şi eficient prin eliberarea rapidă a nasului înfundat şi accelerarea vindecării mucoasei nazale iritate. Remediile naturiste pot fi de asemenea folosite pentru a susţine vindecarea. Cu toate acestea, în cazul în care copilul dumneavoastră pe lângă manifestările specifice rinitei prezintă şi alte simptome precum febră, dureri de cap sau faciale severe, sau dacă rinita copilului dumneavoastră nu se ameliorează în urma tratamentului în termen de o săptămână, vă rugăm să consultaţi medicul.

 • 01
  Daţi-i copilului dumneavoastră să bea multe lichide, acestea fluidifică mucusul - apa şi ceaiurile de plante sunt ideale.
  02
  Asiguraţi-vă că îi daţi copilului dumneavoastră să mănânce suficiente fructe şi legume - întrucât vitaminele întăresc sistemele proprii de apărare ale organismului.
 • 03
  Asiguraţi-vă că îi oferiţi copilului dumneavoastră posibilitatea să se odihnească suficient şi să doarmă mult, întrucât acest lucru îi permite sistemului imunitar să îşi revină.
  04
  Pregătiți o inhalaţie pentru copilul dumneavoastră, de exemplu folosind apă cu sare sau ceai de muşeţel, întrucât aceasta ajută la desprinderea mucusului. Atenţie: Inhalaţiile cu uleiuri esenţiale nu sunt adecvate pentru copiii mici. Staţi lângă copilul dumneavoastră în timpul inhalaţiei şi asiguraţi-vă că nu se arde.
 • 05
  Încercaţi să creaţi un mediu intern umed - de exemplu, cu un umidificator şi menţineţi încăperea bine aerisită.

Contactaţi-ne!

Audienţa ţintă a paginii web: pacienţi şi publicul larg din România.

nasic®: Acest medicament se poate elibera fără prescripţie medicală.
Se recomandă citirea cu atenţie a prospectului sau a informațiilor de pe ambalaj. Dacă apar manifestări neplăcute adresaţi-vă medicului sau farmacistului.
Acest medicament trebuie utilizat numai după aprecierea atentă a raportului beneficiu-risc la pacienții trataţi cu inhibitori de monoaminoxidază (IMAO) sau alte medicamente care pot determina hipertensiune arterială.
nasic® nu trebuie folosit în timpul sarcinii, deoarece nu există date adecvate cu privire la administrarea clorhidratului de xilometazolină la gravide.
nasic® nu trebuie folosit în timpul alăptării, deoarece nu se ştie dacă clorhidratul de xilometazolină se excretă în laptele matern.
Tratamentul nu trebuie urmat mai mult de 7 zile consecutive.
nasic® este destinat administrării la adulţi şi copii cu vârsta peste 6 ani.

nasic® pentru copii: Acest medicament se poate elibera fără prescripţie medicală. Se recomandă citirea cu atenţie a prospectului sau a informațiilor de pe ambalaj. Dacă apar manifestări neplăcute adresaţi-vă medicului sau farmacistului. Acest medicament trebuie utilizat numai după aprecierea atentă a raportului beneficiu-risc la pacienţii trataţi cu inhibitori de monoaminoxidază (IMAO) sau alte medicamente care pot determina hipertensiune arterială.
nasic® pentru copii nu trebuie folosit în timpul sarcinii, deoarece nu există date adecvate cu privire la administrarea clorhidratului de xilometazolină la gravide.
nasic® pentru copii nu trebuie folosit în timpul alăptării, deoarece nu se ştie dacă clorhidratul de xilometazolină se excretă în laptele matern.
Tratamentul nu trebuie urmat mai mult de 7 zile consecutive.
nasic® pentru copii este destinat administrării la copii cu vârsta peste 2 ani.

Viza de publicitate numărul 2123 din data de 23.01.2018.